A. Neither Profit/ Nor Loss
B. $200 Profit
C. $200 Loss
D. $106 Loss
E. $106 Profit

Solution: D

Explanation:

Let “x” be the cost price of one flat which incurred profit and “y” be the cost price of another flat which incurred loss.

We know that,
C.P + Profit = S.P
C.P – Loss = S.P
x + 25%x = 800
1.25(x) = 800
x = 640
x – 25%x = 800
0.75x = 800
x = 1066.67

Total cost price = 640 + 1066.67 = 1706.67
Selling Price = 800 + 800 = 1600
Loss = 1706.67 – 1600 = 106.67 ~ 106

Hence the answer is D.

X

Talk to an expert?

Leave a Reply

Your email address will not be published.